Zoeken
  • PSV-HSC

Inschrijven NK Little League

Inschrijven voor het NK Little League 2021 kan nog tot 15 maart! schrijf je dus snel in!

https://inschrijven.nklittleleague.nl/

Wat is het NK Little League?


Little League Baseball en Softball (officieel Little League International) is een non-profit organisatie in South Williamsport, Pennsylvania, Verenigde Staten, die lokale jeugd honkbal- en softbalcompetities organiseert in de Verenigde Staten en de rest van de wereld. Er zijn verschillende soorten leagues (leeftijden) in honkbal en softbal voor kinderen van 10 tot en met 16 jaar.

In Nederland doen wij het net iets anders dan in Amerika. Wij organiseren naast onze reguliere competitie voor verenigingsteams een regionaal trainingsprogramma waarvoor je je individueel kunt inschrijven.

In Nederland strijden de regio’s om het Nederlands Kampioenschap Little League. Er zijn 10 officiële regio’s (leagues). Het kan voorkomen dat er regio’s worden samengevoegd of opgesplitst.

Dit kan gebeuren, omdat er bijvoorbeeld te weinig spelers per league zijn. Wil je weten voor welke regio je uit mag komen kijk dan op deze pagina.

Er zijn 4 leeftijdscategorieën waarvoor je je kunt inschrijven.

  • Little League (Littles) 10 t/m 12 jaar

  • Intermediate League (alleen bij honkbal) 11 t/m 13 jaar

  • Junior League 12 t/m 14 jaar

  • Senior League 13 t/m 16 jaar


Hoe kan ik mij inschrijven als speler?


Deelnemen aan het Little League programma in jouw regio kost €50,- pp. Je krijgt hiervoor minimaal 3 trainingen van top trainers. Soms worden er meer trainingen aangeboden in de regio en dan moet je er ook wat meer voor betalen. Dat kan per regio verschillen. Je betaalt het inschrijfgeld bij de eerste training.

*Het staat de regio vrij dit bedrag te verhogen indien er meer trainingen aangeboden worden


Ik ben ingeschreven als speler en dan?


De regio coördinator neemt contact met je op en zal je uitnodigen voor de trainingen. Sommige regio’s zijn al in de winter gestart en andere wachten tot ze weer lekker het veld op kunnen.

Na de 3 trainingen gaan de coaches overleggen wie er mee kan doen met het NK en maken zij de selecties. Want zoals eerder vermeld, zijn er maar beperkt aantal plaatsten in een team.

Elke regio bepaalt dus zelf hoe ze zich voorbereiden en wat de selectie criteria voor de teams zijn.

11 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle

Sportpark “De Heihoef”
Roostenlaan 307c Heihoefpad t.o. manege
5604 EB Eindhoven
E-mail:info@psv-hsc.nl

© 2020 PSV-HSC