top of page
  • Foto van schrijverPSV-HSC

Update 17 september: Aangepaste versie Protocol Verantwoord sporten na laatste persconferentie.

Dinsdag 14 september heeft het kabinet in een persconferentie aangekondigd dat de anderhalve meter-maatregel per 25 september 2021 wordt losgelaten. Uiteraard is de KNBSB hier erg blij mee. Het vergroot de toegankelijkheid van sportaccommodaties, zodat deze weer de rol van sportieve ontmoetingsplek kunnen vervullen. Naar aanleiding van de persconferentie is het generieke protocol ‘Verantwoord sporten’ op de site van NOC*NSF aangepast. Kijk hier voor de actuele versie per 25 september.


In het kort komt het voor de sport er op neer dat alle sportactiviteiten, trainingsvormen en amateur-wedstrijden en -competities zijn toegestaan. Iedereen mag wedstrijden spelen met andere clubs. En publiek bij amateurwedstrijden en trainingen zijn toegestaan.

Let op: Alleen voor publiek bij professionele sportwedstrijden en topcompetities (waaronder de Honkbal Hoofdklasse en Fastpitch Softbal Dames Hoofdklasse) geldt dat een coronatoegangsbewijs (QR-code) verplicht is voor iedereen van 13 jaar en ouder. Voor onze topcompetities geldt, vanwege het sporten in de buitenlucht, geen maximaal aantal bezoekers.

Sportkantines, terrassen

Hoe vanaf 25 september precies met het coronatoegangsbewijs in sportkantines en op terrassen van sportaccommodaties moet worden omgegaan, is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. De exacte invulling daarvan volgt vanuit de Rijksoverheid vanaf 20 september.

Sportprotocol en veel gestelde vragen

Het generieke protocol ‘Verantwoord sporten’ is inmiddels aangepast en op de site van NOC*NSF gepubliceerd. Op deze site vindt u ook een bijgewerkte lijst met veel gestelde vragen.

90 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


留言功能已關閉。
bottom of page