top of page

Lidmaatschap

PSV
Welkom bij Honkbalvereniging PSV, Eindhoven!

We zijn verheugd om jou als nieuw lid te verwelkomen in onze honkbalgemeenschap. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt over het lidmaatschap en meer. Ontdek de wereld van honkbal met PSV en bereid je voor op een geweldig seizoen vol sportieve uitdagingen en plezier!
Aanmelden

Lid worden doe je door het aanmeldformulier zo compleet mogelijk in te vullen en te versturen. 

Contributie

Jeugdleden tot 18 jaar: €110 per jaar

Jeugdleden van 18 tot 21 jaar: € 192,50
Senioren leden ( vanaf 21 jaar): €240 per jaar

Eenmalige inschrijfkosten: €10,00

Tenue

Bij PSV, Eindhoven, hoort bij de voorbereiding op het honkbalseizoen ook het aanschaffen van ons kenmerkende honkbaltenue. Dit tenue geeft je niet alleen een gevoel van verbondenheid met ons team, maar zorgt er ook voor dat je goed voorbereid aan de slag kunt. De minimale benodigdheden voor jouw tenue zijn:

- Jersey (shirt)
- Witte broek
- Rode sokken
- Ondershirt met driekwartmouw

Je kunt deze essentiële items bestellen via online winkel: 

Houd er rekening mee dat de officiële PSV-pet exclusief verkrijgbaar is in onze kantine. Dus, kom gezellig langs en schaf je officiële pet aan om helemaal in stijl te zijn. We kijken ernaar uit je te zien op het veld, gekleed in jouw PSV-honkbaltenue!

CLUBREGLEMENT

Als je lid wordt van onze vereniging ga je akkoord met onderstaande afspraken. 

TROTS

Wees trots op de clubkleuren en het tenue. We hebben een succesvolle historie en houden daarmee de eer van PSV Honkbal hoog.

 

TEAMGEEST

Blijf altijd positief en toon teamgeest. Samen winnen is leuk, verliezen doe je samen met je team.

 

RESPECT

Respecteer je coach, trainer, tegenstander en de scheidsrechter. Maak geen aanmerkingen op de begeleiding en/of scheidsrechters.

Probeer altijd het goede voorbeeld te geven en durf elkaar aan te spreken en elkaar te herinneren aan deze gedragsregels.

 

MATERIAAL

Het materiaal is eigendom van de vereniging. Ga ermee om alsof het van jezelf is. Gooi niet met materiaal, dat staat niet fraai, lokt vaak negatieve reacties uit en levert zelfs soms gevaarlijke situaties op. Bovendien gaat het materiaal langer mee als iedereen er zuinig op is. Na de training en thuiswedstrijden wordt het materiaal gezamenlijk opgeruimd.

 

VELD

Help mee het veld schoon houden en ruim je rommel op. Ook bij PSV Honkbal blijft wel eens wat liggen. Dus raap ook zwerfafval even op en gooi het in de afvalbak; loop er niet met een boog omheen.

 

KLEDING

Tijdens een wedstrijd wordt het wedstrijdtenue van PSV Honkbal gedragen. Zorg dat het schoon en heel is. Het T-shirt en overshirt worden in de broek gedragen. Om de broek draagt iedereen een rode riem. Voor de jongens is een toque verplicht, ook tijdens de training.

 

TRAINING

Zorg dat je op tijd bent voor de training. Voor elke training geldt dat je je ruim van te voren bij je coach (en/ of trainer) afmeldt als je onverhoopt niet kunt komen. Je benadeelt je team als je niet komt opdagen voor een training. Concentratie tijdens de training: gedurende de training ben je als speler alleen met de training bezig en volg je de aanwijzingen van de coach/ trainer op.

 

WEDSTRIJDEN

Zorg dat je op tijd bent voor de warming-up en de wedstrijd. Voor elke wedstrijd geldt dat je je ruim van te voren bij je coach afmeldt als je onverhoopt niet kunt komen. Je benadeelt je team als je niet komt opdagen voor een wedstrijd.

 

Je gaat als team op en van het veld. Na thuiswedstrijden wordt gezamenlijk opgeruimd en verlaat je met je team het veld. Niemand vertrekt (eerder) zonder toestemming van de coach.

 

Concentratie tijdens de wedstrijd: gedurende de wedstrijd ben je als speler alleen met de wedstrijd bezig. Leer van spelsituaties, weet wanneer je aan slag bent, reserves ruimen de knuppels op, foutballen worden opgehaald, enz.

 

Je hebt tijdens de wedstrijd alleen met je teamgenoten contact, niet met anderen.

 

Aan de ouders het verzoek om niet – onnodig – de aandacht van de spelers, coaches, scoorders en scheidsrechters te vragen tijdens de wedstrijd.

 

DUG-OUT

Ben je niet aan slag, dan zit je rustig op de bank. Moedig je teamleden aan. Alleen degene die mag inslaan bevindt zich naast de dug-out.

 

Kort voor het begin van de wedstrijd krijg je gelegenheid om nog iets te eten en te drinken.

Laat de dug-out na afloop netjes achter!

 

HELPEN

PSV Honkbal kan bestaan dankzij de inzet van de leden en hun ouders. Houd je daarom aan de afspraken indien je bent ingedeeld / aangemeld voor activiteiten, zoals scheidsrechteren en optreden als bat boy. Voor ouders van jeugdleden geldt hetzelfde wat betreft verzorgen van vervoer e.d.

 

KANTINE EN KLEEDKAMERS

In de kantine gelden de regels zoals deze ook in de horeca gelden (art. 20 Drank- en Horecawet).

 

De kleedkamers worden netjes en schoon achtergelaten, afval in de daarvoor bestemde afvalbak gedeponeerd, kranen dicht, licht uit.

 

ROKEN

PSV is een rookvrije club. Er mag nergens gerookt worden.

 

FAIR PLAY EN ANDER GEDRAG

Het spel waar “slaan” mag. Anders dan tegen een bal, wordt slaan uiteraard niet getolereerd.

 

Bij PSV Honkbal wordt tijdens de training en wedstrijden streng gelet op veiligheid en sportief gedrag. Immers, we spelen het spel omdat we honkballen en softballen leuk vinden.

 

Teleurstellingen verwerken is onderdeel van het spel. Het is logisch dat je soms emoties wilt uiten.

 

Houd wel rekening met elkaar en let op het volgende:

  • Vloeken en schelden tegen elkaar of op de tegenstander staan wij niet toe.

  • Er wordt niet gegooid met materiaal.

  • We blijven van elkaar af.

  • Onnodig hard spelen wordt ook door ons niet toegestaan.

  • Het bestuur van PSV honkbal houdt zich het recht voor maatregelen te nemen als er ander/ hier niet genoemd negatief gedrag wordt vertoond op of rondom het veld.

 

HANDHAVING

Bij niet naleven van deze regels zullen er waarschuwingen worden uitgedeeld. Bij de jeugd zoeken we contact met de ouders om dit bij hen onder de aandacht te brengen en aan een oplossing te werken.

 

Het kader binnen PSV Honkbal kun je altijd aanspreken op de (mede) handhaving van deze gedragsregels.

 

STOERE SPORT

Onze sport is stoer en leuk. Neem altijd je glimlach mee en maak er een gezellige dag van!

 

Seksueel grensoverschrijdend gedrag wordt ten alle tijden niet getolereerd.

Dit geldt voor spelers, ouders, coaches, andere vrijwilligers en bezoekers

 

PSV onderschrijft de gedragscode zoals opgesteld door de KNBSB, voor meer info klik dan hier.

bottom of page